Spar penge i hverdagen

kronelån

Her fortæller vi dig hvordan du kan blive bedre til at spare penge i hverdagen, uden at skulle gå på kompromis med din livskvalitet. Læs med, og bliv klogere på de bittesmå justeringer du kan gøre, som vil få din pengepung til at vokse på længere sigt.

Handl stort ind!

Rigtigt mange tilbudsjægere falder i den dyre fælde, når de fristes af gule prisskilte i supermarkedets spot-afdeling. At give en tier for nogle småkager, en tyver for en kurv eller en halvtredser for en lyskæde kan umiddelbart virke billigt – men det er det ikke! Spot-varer er og bliver den ubemærkede post, som dræner din økonomi langsomt. Derfor kan du gøre dig selv den store tjeneste, og handle stort ind på én gang. På den måde slipper du for ligegyldige småting, som du i virkeligheden sagtens kan være foruden.

Prep din mad

Og når du alligevel står med alle indkøbsposerne i dit hjem, kan du lige så godt preppe dine måltider til køleskabet og fryseren. Når du formår at lægge en plan for dine måltider, kan du nemlig bruge alle ingredienserne på én gang. Der er derfor ikke noget, der går til spilde. Sæt derfor gerne en dag af til de næste ugers måltider. Tænd for komfuret. Hak, snit og steg til fryseren er fyldt op. Og glæd dig over, at du heller ikke falder i den dyre take-away-fælde i det næste lange stykke tid med din preppe-indsats.

Køb brugt

I Danmark lever vi lidt i en køb og smid væk-kultur, hvor vi lynhurtigt vil have fat i det nyeste nye, selvom det gamle stadigvæk virker fint. Vi vil hellere have det (lidt) brugte ud af huset i en fart, end vi vil vente lidt for at se, om vi kan tjene nogle af pengene tilbage på produkterne. Derfor finder du også en masse sider på nettet, hvor folk sætter deres brugte ting til salg for en brøkdel af det, som det er værd. Derfor kan du spare rigeligt på din næste cykel eller vinterfrakke, hvis blot du kigger på nogle af disse sider.

Mangler du penge?

Står du netop og skal bruge din vinterfrakke, cykel eller måske nye køleskab nu, kan du sagtens få et lån. Gennem Kronelån kan du få en hurtig udbetaling, såfremt du er fyldt 19 år. Med sådan et lån skal du ikke igennem en masse kedelige processer. Du skal blot finde dit NemID frem, indtaste nogle oplysninger, og dernæst modtage dit lån efter cirka 30 minutter.