Et samlelån er, som navnet siger, en låntype, hvor man samler forskellige lån i ét. Mange af os har flere forbrugslån, fordi vi fx har købt en computer, en sofa eller hårde hvidevarer på afbetaling. Disse mindre lån kalder man også populært for klatgæld. Små forbrugslån er ofte dyre, fordi de har en høj rente, men hvis man samler disse mindre lån til et samlelån, så kan man i mange tilfælde få en lavere rente, og man slipper også for at betale gebyrer mere end et sted. Det er desuden mere overskueligt kun at afdrage på et lån frem for flere. Læs med her og få flere gode råd til, hvordan man finder et samlelån, som matcher ens behov og økonomi.
Hvordan finder man det billigste samlelån?
Der findes mange låneudbydere på markedet, som tilbyder samlelån. Det kan både være banker og andre låneudbydere, som tilbyder denne type lån. Når man gerne vil finde det billigste samlelån, så er det en fordel at indhente lånetilbud hos flere låneudbydere. Man kan fx indhente 3-5 lånetilbud og sammenligne priser og gebyrer. Man skal også huske at sammenligne ÅOP (årlige omkostninger i gebyr), fordi det viser, hvor meget man samlet set skal betale for at optage et lån.
Få et samlelån uden at stille sikkerhed
Det er muligt at optage Samlelån på mellem 30.000 – 50.000 kroner uden at stille sikkerhed. Renten ligger mellem 4,95 % – 19,95 % alt efter, hvordan ens økonomi ser ud. Der bliver foretaget en individuel kreditvurdering, og man må ikke stå i RKI. Men hvis man ellers har en fornuftig økonomi og fast indtægt, så er der bestemt gode muligheder for at optage et samlelån – og dermed spare penge.
Ansøg online om samlelån
Man kan nemt ansøge online om et samlelån hos en af de mange låneudbydere. Man skal blot have sit NemID klar og så kan man begynde at indhente lånetilbud. Man får hurtigt svar – ofte i løbet af få timer. For mange er det mere nemt og bekvemt at ansøge om et lån online end at aftale et fysisk møde med banken. Godkendelsen og udbetalingen af lånet går også hurtigere online. Med et samlelån får man mere luft i økonomien i hverdagen, samtidig med at man sparer penge på længere sigt. Der er ingen grund til at betale mere end højst nødvendigt for et lån, og har man flere dyre forbrugslån, så kan det anbefales, at man undersøger mulighederne for at få et samlelån i stedet for.